Griekse aardappelen uit de oven.

Ik kreeg dit recept van een Griekse restaurant eigenaar.
Ik heb het gerecht gemaakt en ik vind het héérlijk.
Het laat me denken aan de aardappelen van mijn oma vroeger.
Een reden om er dan juist teveel van te eten.
Ik weet dat tegenwoordig veel mensen bezig zijn met koolhydraatarme gerechten, maar toch wil ik het recept graag met jullie delen.
Ik ben benieuwd of jullie ze ook zo lekker vinden als ik.

Hoe je ze maakt:

Oven voorverwarmen op 250 ºC

Ingrediënten:

  • 4 el. Olijfolie
  • 4 el. Citroensap
  • 5 aardappelen  (vastkokend)
  • 1 el. Oregano
  • 1 blokje kippenbouillon (verkruimeld)
  • Water.

Nodig ovenschaal

Bereiding

Schil de aardappelen en snij er partjes van.
Spoel ze schoon en leg ze in een ovenschaal.
Doe er alle bovengenoemde ingrediënten bij en schenk er zoveel water bij dat de aardappelen voor de helft onder water staan.
Zet ze dan in de oven voor 1 uur op 250 ºC.
Halverwege de oventijd even door de aardappelen roeren.

Klaar genieten maar

Tip*: Lekker met een Griekse salade en vis.

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

    1. Ja he vindt ik ook ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij